fbpx

Handledarutbildning på distans

På grund av rådande omständigheter (Covid-19) så har Transportstyrelsen fattat beslut om ändringar i föreskrifterna för Introduktionsutbildning (handledarutbildning). 

Där har man beslutat att möjliggöra för utbildningen att genomföras på distans, för att begränsa smittspridningen av Covid-19.
Zoom är jätte enkelt att använda och ladda ned, ni behöver endast en mobil, surfplatta eller dator och internet-uppkoppling för att delta. 

Följ instruktionerna nedan, uppstår det frågetecken så får ni mer än gärna ta kontakt med oss, så hjälper vi er så gott vi kan. 

1. Förberedelse

Börja med att ladda ned Zoom i god tid. Installera den på din dator, eller ladda ned den från AppStore eller Google Play.
Använd er av det som är lättast för er, men tänk på att Kamera och Mikrofon måste vara igång.
Det går bra att man är fler deltagare på samma enhet.

2. Namn

Fyll i ert fullständiga namn, för- och efternamn.  Så att vi kan se vem det är som pratar. Är man fler på en enhet så går det bra med bara förnamn.

3. Anslut & registrering

Tänk på att ansluta och registrera er 30 minuter innan kurstillfälle. Ert kurstillfälle hittar ni i er bokningsbekräftelse.

Anslut till: https://zoom.us/j/28560036987

När du anslutit hamnar du först i ett digitalt väntrum där de andra kursdeltagarna inte kan se eller höra dig. Där hälsas du personligen välkommen av kursledaren och du måste kunna uppvisa legitimation och ditt ansikte så vi vet att vi har rätt person framför oss. Det är endast kursledaren som ser detta. Nu sätter du därför på både ljud och videokamera (symbolerna för detta finns längst ner till vänster).

4. Nu börjar vi

När alla väl blivit legitimerade och fått en snabb genomgång på hur man använder Zoom och vilka funktioner som finns tillgängliga.
Så kommer vi att slå ihop alla privata rum till ett rum, där kursen kommer genomföras.
Mikrofonerna kommer per automatik att stängas av. Vill man sedan prata så trycker man på ”räck upp hand”.

Viktigt att ni har igång kameran samt mikrofonen under hela kurstillfället.

Kursen kräver ett aktivt deltagande via chatt eller då att man pratar när man fått ordet.

Skulle det uppstå några frågetecken så hjälper vi er gladeligen. Vi kommer dessutom att guide:a er aktivt genom kursen!
Uppstår det problem med tekniken innan kurstillfälle så ringer ni på vårt nummer.